Clarkin voimat ja heikkoudetloukkaantumattomuusröntgenkatselaserkatsevahvuusnopeussuperkuulo

Vihreä kryptoniitti

Vihreä kryptoniitti on kryptoniiteista haitallisinta Clarkille, sillä jos hän on vihreän kryptoniitin läheisyydessä hänen voimansa heikkenevät ja hänen on päästävä pois kryptoniitin läheisyydestä mahdollisimman pian tai hän voi kuolla. Vihreä kryptoniitti onkin ehkä ainoa keino jolla tulevan Supermanin voisi surmata, ja vihreä kryptoniitti esiteltiin sarjassa heti Pilot-jaksossa; Lanalla oli yllään kaulakoru joka oli tehty meteoriitistä joka surmasi hänen vanhempansa. Kaulakorussa oli vihreää kryptoniittiä ja aina Lanan läheisyydessä kryptoniitti vaikutti Clarkiin heikentäen tätä. Vihreän Kryptoniitin tiedetään myös olevan syynä Smallvillessä tapahtuviin outoihin mutaatioihin.

Punainen kryptoniitti

Punaisella kryptoniitilla taas on toisenlainen vaikutus Clarkiin: hänen persoonallisuutensa muuttuu kapinoivaksi ja ilkeäksi mutta vain väliaikaisesti sillä päästyään pois punaisen kryptoniitin läheisyydestä hän on taas oma itsensä. Punainen kryptoniitti esiteltiin sarjassa toisen

kauden neljännessä jaksossa “Red” kun Smallville koululaiset saivat luokkasormukset, jotka oli tehty punaisesta kryptoniitistä. Kolmannella kaudella Clark nähtiin pitävän punaista kryptoniitti sormusta pidemmän aikaa, sillä Clark kärsi syyllisyydestä mitä hänen vanhemmilleen ja heidän syntymättömälle lapselle tapahtui. Tuolloin Clarkin nähtiin kärsivän punaisesta kryptoniitista, kun se oli liian kauan hänen läheisyydessä. Punainen kryptoniitti tappaa vihreän kryptoniitin tavoin kryptonilaiset, ainoastaan pidemmällä aika välillä.

Musta kryptoniitti

Musta kryptoniitti on alun perin vihreä kryptoniitti, mutta sitä on kuumennettu niin korkeilla tasoilla että vihreä on muuttunut mustaksi kryptonitiksi ja saanut toisenlaiset vaikutukset. Jos musta kryptoniitti on ihmisen tai kryptonilaisen lähellä, on sillä vaikutuksena että henkilön persoonallisuus voi kirjaimellisesti jakautua kahdeksi eri henkilöksi tai niin sanotuksi saada alter egon. Neljännen kauden jaksossa “Crusade” Clark Kent oli Kal-Elin alter ego. Kun Kal-El joutui mustan kryptoniitin vaikutuksen alaiseksi sai Clark mahdollisuuden nousta “ylimmäksi” ja ottaa oma kehonsa haltuun. Mustalla kryptoniitilla on kuitenkin isommat vaikutukset ihmisiin kuin kryptonilaisiin. Neljännellä kaudella “Onyx” jaksossa Lex joutuu mustan kryptoniitin vaikutuksen alaiseksi jolloin hän jakaantui kahdeksi Lexiksi.

Hopea kryptoniitti

Hopea kryptoniitti muuttaa clarkin mielialaa punaisen tavoin, mutta ainoastaan tekee clarkin vainoharhaiseksi