Mistä sarja kertoo?

Smallville: Every story has a beginning...

group

Smallville on Teräsmiehen nuoruusvuosista kertova nuorisosarja. Sarjan esittäminen alkoi Suomessa 20.10.2002.

Sarjan tarina alkaa vuoden 1989 meterorimyrskystä, joka runtelee Smallville kaupunkia. Tämä jättää pysyviä jälkiä Smallvillen kaupunkiin. Meteorimyrskyssä maahan iskeytyy avaruusalus ja pieni poika, jonka Jonathan ja Martha Kent adoptoivat. Poika saa nimeksi Clark Kent, jonka salaisuutena on supervoimat. Clarkin on välillä vaikea hallita yliluonnollisia kykyjä, mutta supervoimat auttavat pelastamaan ihmisiä.

Näyttelijät: Tom Welling, Kristin Kreuk, Allison Mack, Sam Jones III, Michael Rosenbaum, Annette O'Toole, John Schneider, John Glover

Sarjan suosio ulkomailla

Smallville on Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa hyvin suosittu. Suosio perustuu sarjan juoneen ja näyttelijöihin. Useimmiten hyvä esitysaika edes auttaa sarjan suosiota. Viime vuosina sarjan suosio on tippunut Yhdysvalloissa. Sarjan kymmenes ja viimeinen kausi päättyy keväällä 2011.

Sarjan suosio Suomessa

Suomessa Smallvillea on esitetty alusta lähtien ensin MTV3:lla ja myöhemmin Subtv:lla. Sarja ei ole saanut suurta suosiota Suomessa osittain MTV3:n huonon esitysajan ja vähäisen mainonnan vuoksi. Sarja sai Subtv:lle siirtymisen jälkeen vähitellen paremman esitysajan. Smallvillen viimeinen jakso esitettiin Suomessa vuonna 2014.