Vanhat roolihahmot

Sarjan aiempien kausien aikana poistuneita hahmoja.

Martha Kent (Annette O'Toole) kaudet 1-6

Martha Kent on Jonathan Kentin vaimo ja Clarkin äiti. Martha on syntynyt ja kasvanut Metropolisissa. Hän on käynyt korkealuokkaisia kouluja ja hänestä oli tarkoitus tulla asianajaja, kuten isästään. Martha päätyi kuitenkin elämän virran kuljettamana Smallvilleen maanviljelijän vaimoksi.

Martha tapasi tulevan aviomiehensä Jonathanin Metropolisin yliopistossa ja ihastui häneen ensi näkemältä. Martha lainasi Jonathanilta koulumuistiinpanoja saadakseen jonkinlaisen yhteyden häneen. Tuolloin Jonathan ei tuntenut Marthaa edes nimeltä, mutta lainasi hänelle muistiinpanonsa. Marthan isä on William Clark. Jonathan pyysi aikanaan William Clarkilta hänen tyttärensä kättä, mutta William kieltäytyi vedoten siihen, että hän ei halua tyttärensä naivan maanviljelijää. Tästä syntyi sanasota Williamin ja Jonathanin välille, minkä päätteeksi Jonathan löi Williamia. Lyönnin jälkeen Kentit (Jonathan ja Martha) ja William Clark eivät olleet puheväleissä lähes kahteenkymmeneen vuoteen, kunnes eräänä päivänä Martha pyysi taloudellista apua isältään, koska heidän maatilansa oli jälleen kerran joutunut taloudelliseen ahdinkoon.

Nuorena Martha oli aina haaveilut omasta perheestä, mutta kävikin ilmi että hän ei voinut saada lasta. Täten hän ei epäröinyt ottaa Jonathanin kanssa meteoriittimyrskyn aikana maissipellolta löytämäänsä pikkulasta kasvattaakseen, vaikka lapsi oli kotoisin maan ulkopuolelta. Meteoriittimyrskyn jälkeen Smallvillen sheriffi Ethan kävi Jonathanin ja Marthan maatilalla varmistamassa, että he olivat elossa ja voivat hyvin. Sheriffi näki myös ensimmäisenä Smallvillen asukkaana pojan, jonka Martha nimesi sillä hetkellä Clarkiksi oman entisen sukunimensä mukaisesti. Martha toivoo hartaasti, että hänen poikansa löytäisi oman paikkansa maailmasta. Lisäksi Martha soisi poikansa löytävän jonain päivänä tytön, joka hyväksyisi Clarkin omana itsenään, ja että Clark perustaisi perheen.

Martha työskenteli myös jonkin aikaa Lionel Luthorin assistenttina silloin, kun Lionel oli sokea. Hän nautti työstään, mutta ei myöntänyt sitä miehensä kuullen. Assistentin työssään Martha pääsi lopultakin vuosien jälkeen hyödyntämään saamaansa koulutusta. Martha irtisanoutui kuitenkin Lionelin palveluksesta kidnappauskiistan jälkeen, jolloin paljastui että Lionel yritti saada selville Clarkin salaisuudet hänen välityksellään.

Jonathan Kent (John Schneider) kaudet 1-5

Jonathan Kent on syntynyt ja varttunut Smallvillessä. Nuoruusvuosinaan hän oli tunnettu jalkapallotähti, ja seurusteli vielä Nell Potterin (Lanan täti) kanssa. Opiskellessaan Metropolisin yliopistossa, Jonathan tapasi tulevan Martha-vaimonsa.

Jonathan peri isältään Hiram Kentiltä maatilan. Hän viljelee maata, kasvattaa karjaa ja myy tilalla valmistettavia orgaanisia tuotteita yhdessä vaimonsa kanssa. Jonathan on itsepäinen ja ylpeä, mutta hän rakastaa perhettään enemmän kuin mitään muuta maailmassa. Lisäksi hän tekee kaikkensa suojellakseen poikaansa Clarkia turhan uteliailta silmäpareilta. Jonathan ei hyväksy aina Clarkin ystävyyttä Lex Luthorin kanssa, sillä hän uskoo Lexin olevan yhtä häikäilemätön ja kiero kuin Lexin isä Lionel Luthor on.

Kun sheriffi Ethan tapasi Clarkin ensimmäisen kerran, Jonathan ja Martha joutuivat keksimään jotain, jonka avulla he voisivat todistaa adoptoineensa Clarkin. Tuolloin Jonathan pyysi Lionel Luthorin apua saadakseen “viralliset” adoptiopaperit. Vastapalveluksena Jonathanin oli suostuteltava Rossin veljekset (Pete Rossin isä ja hänen veljensä) myymään maissitehtaansa Luthorille. Rossit myivät tehtaansa ja Lionel saapui Smallvilleen Luthorcorp-tehtaineen. Jonathan on katkera tapahtuneen johdosta, ja hän kantaa kaunaa enemmän tai vähemmän näkyvästi Luthoreita kohtaan. Tästä syystä Jonathan olikin pääepäiltynä murhayrityksestä, kun Lionel Luthoria ammuttiin Luthoreiden kartanossa. Jonathan on tehnyt myös sopimuksen Clarkin biologisen isän, Jor-Elin kanssa. Sopimuksella on myös omat sivuvaikutuksensa.

Jonathan on saanut myös sydänkohtauksen, jonka takia hänelle on tehty ohitusleikkaus. Leikkauksesta huolimatta hänen pitäisi välttää sydämensä rasittamista, jotta hän ei saisi kohtalokasta sydänkohtausta.

Jason Tengue (Jensen Ackles) kausi 4

Lana Lang tapaa Jasonin Pariisissa, ja pariskunta rakastuu ja viettää kesän yhdessä. Lanan kuitenkin päättää palata Smallvilleen merkillisen tapahtuman jälkeen, mutta Jason seuraa Lanan perässä Smallvillee ja pariskunta jatkaa suhdettaan salassa. Jason löytää työtä Smallvillestä koulun jalkapallojoukkueen valmentajana, mutta pesti päättyy melko nopeaa, koska oppilaan ja valmentajan suhdetta ei katsota hyvällä. Jason ja Lana epäilevät että Clark kertoi koulun johdolle heidän suhteestaan. Jason on Lanaa hiukan vanhempi ja hänestä ei paljoa tiedetä; luonteeltaan hän on hiukan ailahteleva ja hän on hyvin mustasukkainen nähdessään Lanan ja Clarkin viihtyvän toistensa seurassa.

Jasonin suku Teague on tunnettu sillä hänen isänsä omistaa Marion, Teague, & Weisman -liikeyrityksen. Jasonin äiti Genevieve Teague on kuin naispuolinen Lionel Luthor, häijy ja häikäilemätön. Pojan ja äidin suhde on jokseenkin hiukan erikoinen, sillä hänen äitinsä on hyvin manipuloiva, ja Jason yrittää päässä irti äitinsä talutusnuorasta, mutta toisaalta heillä on yhteisymmärrys tietyistä asioista, joihin liittyy niin Lana kuin mystiset tapahtumat ja symboliset kivet. Jason kuolee 4.kauden lopussa.

Pete Ross (Sam Jones) kaudet 1-3

Pete Ross on Clarkin lapsuudesta asti ollut Clarkin paras ystävä, mutta tuntee välissä olevansa taka-alalla, koska hän ei ymmärrä Clarkia tämän ollessa myös Lex Luthorin ystävä. Pete kantaa kaunaa Luthoreita kohtaan, sillä hänen isänsä ja setänsä hyväuskoisina myivät Maissitehtaansa Lionel Luthorille, joka lupasi jatkaa tehtaan linjaa, mutta Luthor muuttikin lopulta maissitehtaan Luthorcorpin lannoite tehtaaksi. Clarkin ja Peten ystävyys onnistuu kuitenkin saamaan täydellisen luottamus pohjan, sillä Clark kertoo totuuden itsestään, ja vaikka Pete onkin ensin nyrpeä siitä että Clark on valehdellut itsestään hänelle vuosikaudet, mutta ymmärtää kuitenkin lopulta että Clarkin elämä ei ole ollut helppoa kun hän ei ole koskaan voinut kenenkään ystävän lähellä olla oma itsensä ja Pete lupaa olla Clarkin ystävä vastaisuudessakin, olisi Clark sitten kotoisin “Kuusta tai jostakin muusta galaksin osasta”.

Pete on myös aina ollut ihastunut Chloe Sullivaniin, mutta kuten Smallvillen nuoret yleensä, hän ei uskalla kertoa tunteistaan Chloelle koska ei halua vaarantaa heidän ystävyyttään. Pete on lähtöisin ydinperheestä, ja hänellä on 4 sisarusta. Hänen äitinsä on ammatiltaan tuomari. Rossejen perheidylli kuitenkin särkyy kun Peten vanhemmat eroavatkin yhtäkkiä, ja Peten äiti muuttaa Wichitaan Peten päätettyä ensin jäädä isänsä luo Smallvilleen. Kuitenkin Pete pyörtää päätöksensä, kun FBI agentti kovistelee ja pahoinpitelee Peten, yrittäen näin saada tietoja Clarkista Peteltä: Pete pelkää, että hän voisi joskus vahingossa lipsauttaa totuuden Clarkista väärille ihmisille, ja niin Pete jättää hyvästit Smallvillelle ja ystävilleen ja muuttaa äitinsä mukana Wichitaan. Mutta kaikki tiet johtavat vielä Smallvilleen, ennemmin tai myöhemmin.

Whitney Fordman (Eric Johnson) kausi 1

Whitney oli Smallvillen high schoolin tunnettu ja suosittu jalkapallo joukkueen tähtikapteeni joka seurusteli ihanaisen cheerleaderin, Lana Langin kanssa. Whitney ja hänen ystävänsä pitivät yllä erästä vähemmän herttaista koulun perinnettä, jonka vuoksi joka vuosi jalkapallo joukkue ripustaa jonkun epäsuositun koululaisen maissipellolle variksen pelättimeksi. Vihan ja mustasukkaisuudesta Lanaan, otti Whitney vuoden uhriksi Clarkin, joka yritti ystävystyä Lanan kanssa.

Whitneyn isä kärsi sydän vaivoista ja tuolloin Whitneyn ja Lanan suhde alkoi rakoilla, sillä Whitney kantoi huolta isästään ja huolehti perheensä omistamasta Formanien tavaratalosta. Tämän takia myös Whitneyn koulunkäynti jäi taka-alalle, ja hän menetti tavoittelemansa jalkapallo stipendin, jonka avulla hän olisi voinut toteuttaa haaveensa jalkapalloilijan ammattiurasta ja päästä pois Smallvillestä. Whitneyn isä kuoli lopulta sydänsairauteensa, ja isänsä kuoleman jälkeen Whitney löysi tämän armeijan aikaiset urhoollisuus- ja kunniamerkit. Whitney uskookin että hänen kohtalonsa on seurata isänsä jalanjälkiä ja niin Whitney jättää Smallvillen liittyäkseen merivoimiin. Whitney pyytää Lanaa odottamaan, kunnes hän palaisi takaisin Smallvilleen. Lana lupaa odottaa, mutta myöhemmin huomaa että hän ei ole rehellinen tunteissaan.

Kuitenkin kun tulee ilmi, että Whitney on kadonnut sotatehtävien aikana, on Lana todella huolestunut ja tuntee omantunnon tuskia siitä että hän jätti Whitneyn. Lana on kuitenkin onnellinen, kun hän huomaa eräänä päivänä Whitneyn kävelevän häntä kohti koulunkäytävällä armeijan univormussa. Ikävä kyllä, tämä ei todellisuudessa ollut Whitney vaan Tina Greer, meteoriitti Friikki joka pystyi muuttumaan keneksi tahansa ja jolla oli pakkomielle Lanasta. Lopulta käykin ilmi, että Whitney on menehtynyt armeijan tehtävissä. Whitney ja Clark eivät ole missään vaiheessa olleet ylimpiä ystävyksiä, mutta Whitneyn jätettyä kouluelämän ja lähdettyä merivoimiin, pyytää Whitney Clarkia pitämään huolen Lanasta ja toivoo että Clark antaisi hänelle anteeksi kaikki typeryydet ja turhan vihanpidon.

Hahmokuvaukset by Vicky