Vanhat roolihahmot

Lana Lang (Kristin Kreuk) kaudet 1-7

Lana Lang on Clark Kentin vähemmän salaisen rakkauden kohde. Lanan vanhemmat Laura ja Lewis Lang kuolivat meteoriotin iskettyä heidän autoonsa vuonna 1989. Lana näki vanhempiensa kuoleman, sillä hän oli tuolla hetkellä tätinsä Nellin kanssa ulkona Lanan vanhempia vastassa Nellin kukkakaupan edessä. Lana oli tuolloin noin 3-vuotias. Nell adoptoi orvon Lanan ja kasvatti tämän, mutta Nell avioitui ja muutti miehensä kanssa Metropolisiin Lanan ollessa teini-ikäinen, ja tuolloin Lanan muutti hetkeksi Chloen ja tämän isän luokse, koska hän ei halunnut jättää Smallvilleä.

Lana löysi eräänä päivänä Talonin varastoja siivotessaan äitinsä tavaroita ja niiden joukosta kuvia, jossa hänen äitinsä Laura on yhdessä vieraan miehen kanssa. Mies kuvissa oli Henry Small ja tämä paljastuukin Lanan biologiseksi isäksi. Lana kuitenkin joutuu ottamaan etäisyyttä yhtäkkiä löytyneeseen isäänsä, sillä tällä on perhe ja hänen vaimonsa uhkailee Lanaa tulemasta liian läheiseksi Henryn kanssa. Lana oli high schoolin alkuaikoina tunnettu cheerleader-joukon johtaja ja hän seurusteli koulun jalkapallo joukkueen tähtikapteenin Whitney Fordmanin kanssa. Whitney kuitenkin liittyi merijoukkoihin isänsä kuoleman jälkeen ja Lana päätti olla rehellinen tunteistaan Whitneytä kohtaan ja jätti pojan, koska hän oli rakastunut Clarkiin. Lana on yrittänyt saada kunnon kontaktin Clarkiin ja on tunnustanut tälle rakkautensa, mutta havaitsee, että Clark ei ole hänelle täysin rehellinen, ja Lana ei kauaa jaksa umpikujaista tilannetta, vaan yrittää unohtaa Clarkin sydämessään elämänsä rakkautena, haluten kuitenkin pitää tämän ystävänään. Mutta Lana joutuukin pohtimaan ajan kanssa, että muistaako sydän sen mitä järki käskisi tuntemaan?

Smallvillen tunnettu kahvila-teatteri Talon aloitti uudestaan toimintansa Lanan ansiosta ja Lexin avustuksella, ja Lanasta ja Lexistä tulikin Talonin myötä ystäviä ja yhteistyökumppaneita, kunnes Lana päättää etsiä elämäänsä hohtoa Smallvillen ulkopuolelta.

Lex Luthor (Michael Rosenbaum) kaudet 1-7

Lexin koko nimi on Alexander Joseph Luthor. Hänen isänsä on tunnettu miljonääri pohatta Lionel Luthor ja äiti Lillian, joka kuoli sairauteen Lexin oltua noin 13-vuotias. Lexillä on myös ollut pikkuveli Julian joka menehtyi vauvana. Lex ei oikein koskaan ole päässyt yli pikkuveljensä kuolemasta ja menneisyyden varjot tuolta ajalta vaivaavat edelleenkin hänen mieltään vaikka hän ei asiasta paljoakaan puhu. Lexillä on myös nuorempi velipuoli Lucas, joka on seurausta Lionelinsalasuhteesta Lillianin sairaudenhoitajan Rachel Dunlevyn kanssa.

Lexillä oli lapsena punertavat hiukset. Hänen oltua 9-vuotiaanaisänsä mukana työmatkalla Smallvillessä vuonna 1989, Lex kyllästyi isänsäliikebisnes keskusteluista ja lähti uteliaisuuttaan kävelemään maissipellollejuuri kun meteoriittisade alkoi ja meteoriitti iskeytyi maissipellolle lähelle Lexiä. Tämän seurauksena Lex menetti hiuksensa. Seuraavan kerran Lex saapui Smallvilleen valmistuttuaan Princetonista johtamaan isänsä omistamaa tehdasta Smallvillessä. Lex oli aluksi tyytymätön siihen että hänen isänsä lähetti hänet Smallvillen tapaiseen ”lehmä kaupunkiin” mutta ajan myötä Lex muutti mielipiteensä ja jäi isänsä käskyistä huolimatta asumaan Smallvilleen. Lex tapasi myös tällä samalla reissulla Clarkin, kun hän ajoi 100km tuntinopeudella Porschensa sillalta alas jokeen törmäten samalla Clarkiin. Clark pelasti Lexin hukkumiselta ja tuosta hetkestä lähtien he ovat olleet ystäviä, vaikka ystävyyttä varjostaakin Lexin uteliaisuus Clarkin salaisuuksia kohtaan.

Lex omistaa Smallvillen tunnetun kahvilan Talonin, jota Lana Lang pitää yllä. Lex on Luthoreiden tavoin ylpeä ja älykäs ja korkean luokan liikemies, mutta hän ei koskaan halua tulla isänsä kaltaiseksi häijyksi ja kylmäksi ihmiseksi. Kuitenkin tietyillä tekijöillä ja arvoituksellisilla tapahtumilla on vaikutuksensa Lexiin. Lex oli hetken aikaa aviossa tohtori Helen Brycen kanssa, mutta liitto päättyi lyhyeen ikävien tapahtuminen vuoksi. Lex sai selville että hänen isällään Lionelilla oli sormensa pelissä Lexin isovanhempien tapaturmaisessa kuolemassa, mutta joutui Lionelin toimittamana mielisairaalaan. Lex ei ole vielä luovuttanut, sillä hän on päättänyt toimittaa isänsä kaltereiden taakse hinnalla millä hyvänsä. Myös Lexin pakkomielteinen kiinnostus Clarkin salaisuuksiin nousee aivan uusille asteille.

Lionel Luthor (John Grovel) kaudet 1-7

Lionel Luthor on syntynyt ja kasvanut Metropolissa. Lionel oli aviossa Lillianin kanssa ja he saivat pojan Alexander "Lex" Joseph Luthorin. Lionelin ja Lillianin nuorin poika Julian kuoli vauva ikäisenä. Luthoreiden avioliitto päättyi Lillianin kuoltua sairauteen noin vuonna 1993. Lionelilla on myös ollut suhde avioliittonsa aikana Lillianin sairaanhoitajan Rachel Dunlevyn kanssa. Suhteesta syntyi poika Lucas. Lionel pakotti Rachelin antaa pojan adoptoitavaksi ja tämä jälkeen Lionel lähetti naisen mielisairaalaan. Vuosia myöhemmin Rachel palaa takaisin Smallvilleen ja uskoo Clark Kentin olevan hänen poikansa Lucas. Lionel uskottelee pojan kuolleen ja Rachel kidnappaakin Lexin pakottaakseen Lionelin kertomaan totuuden.

Lionel saapui Smallvilleen ensimmäisen kerran vuonna 1989 ostaessaan Rossin veljesten maissitehtaan. Tämän jälkeen Lionel on kohottanut asemaansa liikepohattana myöskin Smallvillessä, missä hänellä on Luthorcorp tehtaan ohella myös muuta liiketoimintaa Smallvillessä, ja hän työllistääkin useita tuhansia Smallvillen asukkaita. Lionelin ollessa vuonna 1989 ostamassa Rossejen tehdasta, hänellä oli mukanaan tuolloin 9-vuotias poikansa Lex. Lex pitkästyi nopeastiisänsä liiketapaamiseen ja lähti uteliaisuudestaan maissipellolle, jonne ensimmäiset meteoriitit iskivät Smallvillessä. Lionel etsi hätääntyneenä poikaansa pellolta missä maissit olivat lakastuneet meteoriittien voimasta. Lionel löysin Lexin maissien alta, täysin kaljuna.

Lionel on häikäilemätön ja kiero, jonka elämä pyörii liikemaailman kiemuroissa. Hän ei anna minkään tulla tiellensä ja tekee kaikkensa poistaakseen mahdolliset häiriötekijät. Rakkautta häneltä ei pojallensa Lexille löydä, ainakaan siinä määrin mitä sana merkitys “isänrakkaus” tarkoittaa. Lionel on kasvattanut Lexiä kuin omaksi kuvakseen, ja tehnyt myös selväksi että tarvittaessa hän on valmis uhraamaan poikansa, jos jokin tilanne niin vaatii. Lexin ja Lionelin välien selvittely on kerran meinannut päätyä Lionelin kuolemaan. Tornadojen iskettyä Smallvilleen Luthorien kartanossa tukipalkit kaatuilivat ja Lionel jäi yhden palkin alle. Lex kuitenkin epäröi auttaako isäänsä, mutta ei voinut antaa tämän kuollakaan. Lex joutui tekemään myös päätöksen joka koski hänen isänsä leikkausta, mutta leikkaus kuitenkin epäonnistui ja Lionel sokeutui joksikin aikaa.

Lionelin ja Lexin valtataistelu jatkuu edelleen, ja Lex on päättänyt saattaa isänsä oikeuden eteen rikoksista. Lionel ei kuitenkaan helpolla taivu, vaan on valmis toimittamaan todistajat, jotka ovat Lexin ja FBI:n suojeluksessa, mullan alle. Lionel on melko varma onnistumisessaan, mutta aika näyttää joutuuko pohatta loppujen lopuksi vaihtamaan tyylikkäät pukunsa oranssiin haalariin vai ei.

Hahmokuvaukset by Vicky