Roolihahmot

Clark Kent (Tom Welling)

Tulevaisuuden Superman tunnetaan Smallvillessä tuttavallisemmin nimellä Clark (Jerome) Kent. Jonathan ja Martha Kent ovat adoptoineet hänet. Meteoriittisateen iskettyä Smallvilleen vuonna 1989, Clark saapui avaruusaluksellaan maahan ja Kentit (Jonathan ja Martha) löysivät hänet maissipellolta. Clark oli tuolloin noin nelivuotias. Kentit adoptoivat Clarkin ja onnistuivat salaaman pojan todellisen syntyperän muulta maailmalta Lionel Luthorin avulla.

Teini-iässä Clarkin voimat ja kyvyt lisääntyvät, ja hän saa tietää olevansa peräisin Krypton-planeetalta. Lisäksi hänelle selviää, että hänen kotiplaneettansa on tuhoutunut, ja että hänen "oikea" nimensä on Kal-El, joka on Kryptonilla kuolleiden Jor-Elin ja Laran poika. Clark on pikkupojasta lähtien ollut rakastunut naapurin tyttöön Lana Langiin, ja he ovatkin ystävystyneet ajan myötä. He ovat myös käyneet treffeillä ja seurustelleet jonkin aikaa. Clarkin mieltä painaa kuitenkin hänen velvollisuutensa, jotka tulevat hänen voimiensa myötä. Hän ei uskallakaan kertoa Lanalle totuutta itsestään, koska pelkää menettävänsä tytön lopullisesti. Clark ei tunnu ymmärtävän, että hänen paras ystävänsä Chloe Sullivan on edelleen rakastunut häneen. Chloekaan ei halua vaarantaa ystävyyttään Clarkiin kertomalla todellisista tunteistaan. Myöhemmin Chloe oppii kuitenkin ymmärtämään tiettyjä asioita Clarkista, mutta ne eivät muuta hänen tunteitaan Clarkia kohtaan. Clarkin vanhempien ohella Clarkin ystävä Pete Ross on tietoinen Clarkin kyvyistä, voimista ja todellisesta alkuperästä.

Clark pelasti tulevaisuuden Supermanin vihollisen Lex Luthorin kuolemalta, kun Lex ajoi 100 kilometrin tuntinopeudella sillalta alas jokeen. Sitä ennen Lex Luthor törmäsi Clarkiin, joka ei vahingoittunut onnettomuudessa. Tuosta hetkestä lähtien Clark ja Lex ovat olleet ystäviä. Clark kuittaa aina onnen piikkiin Lexin kyselyt tilanteista, joista Clark tuntuu aina selviytyvän, vaikka tavallinen ihminen kuolisi vastaavanlaisissa tilanteissa. Tämä pitääkin yllä Lexin pakkomielteistä mielenkiintoa selvittää, kuka Clark oikeasti on.

Chloe Sullivan (Allison Mack)

Chloe on Smallvillen koululehden the Torchin päätoimittaja. Torchin seinällä on lehtileikkeistä koostuva kollaasi seinillä (The Wall of Weird),ja nämä artikkelit koskevat kaikki ihmeellisiä juttuja, joiden Chloe uskoo olevan Meteoriittejen aiheuttamia. Chloe on itsenäinen ja fiksu sekä suunnattoman utelias eikä hän pelkää pistää nokkaansa asioihin, jotka eivät hänelle varsinaisesti kuulu. Tämä onkin usein saattanut Chloen vaara tilanteisiin, mutta myös auttanut tiettyjä ihmisiä, kun hän on yhdessä Clarkin ja kumppaneiden kanssa tutkineet tapauksia.

Chloe on syntynyt Metropolissa, ja hänen ollessa 5-vuotias hänen äitinsä yhtäkkiä jätti miehensä ja tyttärensä, jonka jälkeen Chloe muutti isänsä kanssa Smallvilleen. Chloe ei ole koskaan saanut tietää miksi hänen äitinsä hylkäsi perheensä tai mihin hän oli mennyt. Kuitenkin ajan myötä Chloe onnistuu jäljittämään äitinsä, mutta hänelle on suuri shokki uutinen siitä missä hänen äitinsä on tätä nykyään.

Chloen unelmana on päässä jonakin päivänä tunnetun Daily Planet -sanomalehden toimittajaksi, ja hän on hetken aikaa kirjoittanutkin Daily Planetiin kolumnia, kun hän teki sopimuksen Lionelin kanssa jolloin hän lupasi antaa Luthorille tietoja Clarkista. Chloe kuitenkin katui sopimusta, ja Lionel järjesti Chloen asiat niin että hän sai potkut Daily Planetista ja myös hänen isänsä Gabe Sullivan sai potkut Lurhotcorpin palkkalistoilta. Chloe kuitenkin on itse pintainen ja haluaa pois Lionelin otteesta. Yhdessä Lex Luthorin kanssa Chloe löytää keinon saattaa Lionel oikeuden eteen rikoksesta, joka ei vanhene koskaan. Chloe pääsee yhdessä isänsä kanssa todistajain suojeluun, mutta Lionel tekee kaikkensa että häntä ei lähetetä kaltereiden taakse

Lois Lane (Erica Durance)

Lois on Chloe Sullivanin serkku ja tulevaisuudessa Clark Kentin aka Supermanin rakastettu. Loisin perheeseen kuuluu isä Sam Lane, joka on armeija Kenraali, sekä pikkusisko Lucy, joka opiskelee Euroopassa. Lois rakastaa siskoaan, mutta joutuu huomaamaan että hänen pikkusiskonsa on Euroopassa ollessaan muuttunut ja katkeroitunut Loisille siitä että hänella on lähemmät välit heidän isäänsä. Loisin äiti kuoli Loisin oltua 9-vuotias.

Lois Saapuu Smallvilleen selvittämään tapahtumia ja Chloen kohtaloa. Ensimmäisellä visiitillään Smallvillessä Loisin auto suistuu tieltä ja hän keskeltä maissipeltoa hän löytää varsin tutun hahmon, nakuna ja tietämättömänä kuka oikein on. Lois ei ole vielä suorittanut High Schoolin viimeistä vuotta, sillä hän reputti useamman kurssin. Tästä syystä hänen isänsä patistaa tytön Smallvilleen joksikin aikaa opiskelemaan ja tämän ajan Lois asustelee Kentejen katon alla ja auttaa vähemmän innostuneesti serkkuaan Chloeta Smallvillen koululehden Torchin toimittamisessa.

Lois on luonteeltaan napakka ja sarkastinen, ja tästä syystä muun muassa Clarkin ja Loisin välit ovat kuin kissoilla ja koirilla. Kuitenkin toisinaan Loisista löytyy herkempikin puoli. Lois ei ole ainakaan vielä pahemmin kiinnostunut lehti toimittajan työstä, mutta aika näyttää muuttuuko Loisin mielipide tutkivasta journalismista Smallvillen erikoisten tapahtumien keskellä.

Oliver Queen (Justin Hartley)

Esittely tulossa

Tess Mercer (Cassidy Freeman)

Esittely tulossa

Hahmoselostukset by Vicky